Ben Hulshoff

Bron Wikipedia

Ben Hulshoff (6 december 1953) was een Nederlandse voetballer van SC Amersfoort (Amersfoort), N.E.C. , BV De Graafschap en Vitesse. Via de Na-competitie in het seizoen 1980/81 promoveerde hij met trainer Huib Ruygrok met De Graafschap van de Eerste divisie naar de Eredivisie. Ook bij N.E.C. kwam hij in de Eredivisie uit.

We hebben Ben 5 vragen voorgelegd over zijn periode bij Vitesse:

Hoe kwam je bij Vitesse terecht?
Ik was 17 jaar toen Go-ahead werd opgesplitst in Go-ahead Eagles en Go-ahead amateurs. Brief gestuurd of ik een proefwedstrijd kon spelen. In die wedstrijd scoorde ik in de 1e helft 4 keer. In de rust eruit gehaald, moest me melden samen met mijn ouders in de bestuurskamer. Zo is het begonnen.

Wat is je hoogtepunt bij Vitesse?
Mijn debut tegen De Graafschap. Op 17 jarige leeftijd. En om samen te spelen met Charley Bosveld en De Munck als trainer.

Als ik aan Vitesse denk denk ik aan…
Het oude stadion Monnikenhuizen en dan de trappen af naar het veld.

Mooiste wedstrijd?
De wedstrijd tegen FC Wageningen uit. FC Wageningen zou kunnen degraderen. We zouden het rustig aan doen. Alleen had ik dat niet gehoord. Ik scoorde ook nog.  Charley Bosveld kwam in de rust naar me toe en vertelde me dat ik het rustig aan moest doen. Ik snapte er niets van, rustig aan doen? We speelde volgens mij gelijk…

Mooiste shirt?
We hadden niet echt een mooi shirt. Dat was jammer. Andere tijden.

Scroll Up