Dejan Čurović

Dejan Čurović|nr 14|1994-2000

Ode aan Dejan Čurović onze nr.14.

Bron site Vitesse https://www.vitesse.nl/nl/nieuws/detail/7988/in-memoriam-dejan-curovic

Vitesse is enorm geschokt door het plotselinge overlijden van Dejan Čurović. De spits uit Servië was ongekend populair in Arnhem. Hij maakte het laatste doelpunt op Nieuw-Monnikenhuize en het eerste doelpunt in GelreDome. Čurović, ook wel bekend als DJ Superstar, mocht na de gewonnen KNVB Bekerfinale de beker officieel uitreiken. Čurović overleed op 51-jarige leeftijd.

Čurović speelde voor FK Zemun en FK Partizan voordat hij in 1994 naar Arnhem kwam. Hij stal al snel de Vitesse-harten. Čurović vormde onder andere het befaamde en gevreesde spitsenduo met Nikos Machlas. In Arnhem groeide Čurović uit tot een ware publiekslieveling. En die liefde was geheel wederzijds. Čurović maakt zelfs onderdeel uit van het ‘Elftal van de Eeuw’. Hij sloot zijn carrière af bij FC Groningen.

Ook na zijn actieve carrière bleef Čurović een betrokken en trotse Vitessenaar. Als het even kon was Čurović in zijn geliefde Arnhem te vinden. Zo heeft DJ Superstar het monument voor stadion Nieuw-Monnikenhuize onthuld, reikte hij de beker uit na de gewonnen finale en bezocht hij een wedstrijd als hij in de gelegenheid was. Čurović was een hartelijk persoon, was extravert en zat boordevol humor. Waar hij ook kwam, altijd sprak Čurović vol trots en passie over zijn Vitesse. Met het overlijden van DJ Superstar gaat een groot Vitessenaar heen.

Foto Dejan Curovic. © Cees van Hoogdalem AD

Carrière |

Scroll Up