Martijn Kuiper

Bron Wikipedia

Kuiper debuteerde in het seizoen 1996/1997 in de hoofdmacht van Vitesse, eerder speelde hij voor de aartsrivaal N.E.C. uit zijn geboortestad Nijmegen. Nadat hij in anderhalf jaar tot slechts 9 wedstrijden was gekomen, vertrok hij in 1998 voor een half jaartje naar RKC Waalwijk, waar hij basisspeler werd. Na zijn terugkeer in Arnhem kwam hij daar regelmatig aan spelen toe, maar na een jaar werden de speelminuten weer schaars en in 2000 naar RBC Roosendaal. Weer keerde hij terug naar Vitesse, waar hij weer niet aan spelen toe kwam. In 2002 vertrok hij naar Go Ahead Eagles, waar de verdediger zich in de basis werkte. Hij heeft daar een contract tot medio 2006.

We hebben Martijn Kuiper 5 vragen voorgelegd over zijn periode bij Vitesse:

Hoe kwam je bij Vitesse terecht?

Ik speelde in de jeugd van NEC en daar ben ik gescout door vitesse en zo kwam ik in de B1 van Vitesse terecht.

Wat is je hoogtepunt bij Vitesse?

Zijn toch wel de 2 Europese wedstrijden die ik heb mogen spelen tegen AEK Athene en Bordeaux omdat dat voor mij het hoogst haalbare was.

Als ik aan Vitesse denk denk ik aan….

Dan denk ik aan een hele fijne warme club waar ik een hele mooie tijd heb gehad.

Mooiste wedstrijd?!

Dat was toch mijn debuutwedstrijd in 1996 op 17 jarige leeftijd tegen Sparta Rotterdam op monnikkenhuizen.

Mooiste shirt?

Dat is tevens ook mijn debuutshirt omdat daar voor mij een heel mooi blij en bijzonder gevoel bij hoort omdat dat is waar ik jaren voor heb gewerkt om mijn debuut te mogen maken in het profvoetbal bij Vitesse.

Scroll Up