Michael Jansen

Bron Wikipedia

Michael Jansen (Nijmegen, 10 juni 1984) is een Nederlands voormalig voetballer die als verdediger speelde.

Jansen begon zijn carrière bij de amateurclub SV Nijmegen. Hij speelde vanaf het seizoen 1996/1997 bij de jeugd van Vitesse. Op 12 december 2002 maakt Jansen zijn debuut in het eerste elftal van deze club.

Op 15 mei 2005 tijdens de wedstrijd Vitesse-Ajax raakte Jansen korte tijd buiten bewustzijn. Later bleek dat bij hem een hartritmestoornis optreedt bij maximale inspanning. Het herstel duurde lang, pas in het seizoen 2007-2008 werd hij weer goedgekeurd. Begin 2005 werd hij opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Hij moest echter afzeggen vanwege zijn medische toestand.

Hij speelde van 2002-2008 bij Vitesse. In januari 2008 ontbindt hij zijn contract bij Vitesse omdat er tussen hem en de club een verschil van mening is over zijn herstel. Jansen wilde meer aan spelen toekomen. Op 18 januari 2008 wordt bekend dat hij een contract voor 6 maanden bij Feyenoord getekend heeft met een optie voor nog 3 jaar. Feyenoord verhuurt hem voor een half seizoen aan De Graafschap waar hij door een blessure van Joost Volmer aan spelen toe zal komen. Hij krijgt echter geen verder contract bij Feyenoord.

In het seizoen 2008/09 speelde hij een succesvol seizoen voor SC Cambuur. Promotie werd op een haar gemist tegen Roda JC Na dat seizoen vertrok Jansen transfervrij naar FC Groningen. In de winterstop van dat seizoen werd Jansen verhuurd aan Eerste divisionist Go Ahead Eagles, die op zoek waren naar een vervanger voor de geblesseerd geraakte Marco Parnela. In seizoen 2010/11 werd Michael Jansen verhuurd aan SC Veendam De bijna failliete club haalde een 4e plaats in de Eerste divisie 2010/11. In het seizoen 2012/13 speelde hij voor Spakenburg waarna hij overstapte naar SC Woezik. In 2018 stopte hij met voetballen. Na zijn voetbalcarrière ging hij verder als jeugdtrainer bij Vitesse.

We hebben Micheal 5 vragen voorgelegd over zijn periode bij Vitesse:

Hoe kwam je bij Vitesse terecht?
Ik ben gescout toen ik bij SV Nijmegen voetbalde. Ik mocht toen een keer een selectie wedstrijd meedoen bij vitesse en daar vonden ze me goed genoeg voor de jeugdopleiding. Ik ben bij de C1 begonnen.

Wat is je hoogtepunt bij Vitesse?
Mijn hoogte punt is mijn debuut tegen Liverpool in de derde ronde van de UEFA-Cup. Ik speelde toen in de basis.

Als ik aan Vitesse denk denk ik aan…
Als ik aan Vitesse denk dan denk ik aan een club waar altijd leven is. Het is nooit saai. Op het moment dat je denkt dat het rustig is gebeurd er altijd wel wat. Dat maakt het ook een mooie club vind ik. De mensen die er al sinds mijn jeugd rondlopen voelt altijd heel warm aan.

Mooiste wedstrijd?
Mooiste wedstrijd is natuurlijk mijn debuut wedstrijd tegen Liverpool. Extra speciaal was het omdat Liverpool mijn favorieten club in Europa is.

Mooiste shirt?
Mooiste shirt mijn eerste shirt in de jeugd bij vitesse vond ik een heel mooi shirt. Internationaal vind ik het witte shirt van Engeland altijd heel mooi.

Scroll Up