Seizoen 2010-2011

Seizoen 2010-2011

Vitesse begon het seizoen 2010/’11 onder voorzitter (en eigenaar) Maasbert Schouten met bescheiden ambities, maar na twee officiële wedstrijden werd bekend dat er achter de schermen een verkoop van de club-aandelen was voorbereid: op 16 augustus 2010 werd Merab Jordania de nieuwe eigenaar van Vitesse. Per 1 oktober nam Jordania ook het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van Schouten over. Met de nieuwe eigenaar kwamen ook nieuwe ambities: top 8 in de Eredivisie voor het lopende seizoen, meedoen om het kampioenschap binnen 3 jaar. In de resterende twee weken van de zomer-transferperiode werden acht nieuwe spelers aangetrokken.

Onder trainer Theo Bos werd de eerste wedstrijd om de KNVB beker gewonnen, maar in de Eredivisie werden in de eerste negen wedstrijden slechts acht punten behaald. Op 21 oktober 2010 werd Bos ontslagen, waarna het trainerschap tijdelijk werd waargenomen door Hans van Arum en Raimond van der Gouw. Per 15 november nam Albert Ferrer het hoofdtrainerschap over, met Stanley Menzo en Albert Capellas Hermsals nieuwe assistenten; Van der Gouw blijft keeperstrainer. Voor Van Arum was geen rol als assistent-trainer meer beschikbaar, hij kreeg andere werkzaamheden binnen Vitesse en liep stage bij Heracles Almelo.

Onder Albert Ferrer won Vitesse haar eerste competitieduel, thuis tegen Heracles Almelo, maar in de resterende wedstrijden in 2010 werden slechts twee punten gepakt. In de laatste wedstrijd van het jaar 2010 gaat het elftal onderuit tegen FC Twente in Enschede waardoor het bekertoernooi van dit seizoen voor Vitesse ten einde kwam.

Van 9 t/m 16 januari 2011 verbleef de selectie in het Turkse Belek voor een trainingskamp; er werden twee oefenwedstrijden gespeeld, tegen Kayserispor (5–1 verlies) en Karabükspor (2–0 winst). Gedurende de winter-transferperiode werden vijf nieuwe spelers aangetrokken, waarvan er drie (López, Riverola en Yasuda) direct konden starten in de eerste officiële wedstrijd van 2011, tegen Willem II.

In de eerste 14 officiële wedstrijden van 2011 waren de resultaten wisselvallig met een duidelijke trend: alle uitwedstrijden gingen verloren, terwijl Vitesse in de thuiswedstrijden ongeslagen bleef. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verloor Vitesse thuis van Excelsior en liep het daarbij de play-offs tegen degradatie net mis.

In het seizoen 2010/’11 eindigde Vitesse als 15e in de Eredivisie.

Seizoenskaart

Wedstrijdshirts

Fanshop

Spelerskaarten

Scroll Up