Seizoen 2013-2014

Seizoen 2013-2014

Op 1 augustus 2013 speelde Vitesse de eerste officiële wedstrijd van het seizoen in de derde voorronde van de Europa League: uit tegen Petrolul Ploiești werd met 1–1 gelijkgespeeld. De return thuis werd een week later met 1–2 verloren waardoor Vitesse was uitgeschakeld in Europa.

Vitesse speelde haar eerste wedstrijd in de Eredivisie op zondag 4 augustus thuis tegen Heracles Almelo en won deze wedstrijd met 3–1.
In de Eredivisie eindigde Vitesse met 55 punten op de 6e plaats; Vitesse speelde daardoor play-offs om Europees voetbal. In de eerste ronde was FC Groningen de tegenstander, waarvan twee keer werd verloren. Vitesse eindigde hierdoor als 8e in de officiële eindstand.

Bij de competitiewedstrijden bezochten gemiddeld 19.002 toeschouwers Vitesse in GelreDome.

Het toernooi om de KNVB beker begon voor de clubs uit het betaald voetbal met de tweede ronde in september 2013. Begin juli 2013 lootte Vitesse een uitwedstrijd tegen RVVH of JOS Watergraafsmeer. Door de winst van RVVH in de eerste ronde op 28 augustus 2013, speelde Vitesse op woensdag 25 september uit in Ridderkerk. Na de winst tegen RVVH lootte Vitesse een thuiswedstrijd tegen Vv Noordwijk in de derde ronde. Op 30 oktober won Vitesse van Noordwijk zodat de achtste finale behaald werd. In de achtste finale werd met 3–1 verloren van Roda JC Kerkrade waarmee het bekertoernooi voor Vitesse ten einde kwam.

Seizoenskaart

Wedstrijdshirts

Scroll Up