Seizoen 2018-2019

Door de winst van de play-offs om Europees voetbal in mei 2018 begon Vitesse op 26 juli aan het seizoen met de eerste wedstrijd in de tweede kwalificatieronde Europa League. Deze wedstrijd uit tegen FC Viitorul werd met 2–2 gelijk gespeeld. De return werd een week later met 3–1 gewonnen zodat FC Basel getroffen werd in de derde kwalificatieronde. Van FC Basel werd tweemaal met 1–0 verloren waardoor het Europa League-toernooi voor Vitesse op 16 augustus ten einde kwam.

De eerste competitiewedstrijd speelde Vitesse op 12 augustus; thuis werd met 5–1 van FC Groningen gewonnen. Dit was de grootste overwinning die Vitesse ooit boekte in de eerste speelronde van de Eredivisie. Na de laatste speelronde van de Eredivisie stond Vitesse met 53 punten op de 5e plaats; Vitesse plaatste zich hierdoor voor de Play-offs om Europees voetbal. In de halve finale werd FC Groningen dat als 8e eindigde over twee duels met 4–3 verslagen. In de finale van de play-offs werd FC Utrecht getroffen, dat over twee duels te sterk was (1–3). Vitesse plaatste zich hierdoor niet voor Europees voetbal.

In de KNVB beker behaalde Vitesse de kwartfinale, waarin de ploeg werd uitgeschakeld door met 2–0 te verliezen uit bij AZ.

Bij de competitiewedstrijden bezochten gemiddeld 15.346 toeschouwers Vitesse in GelreDome.