Seizoen 1989/1990

Het Promotie Elftal

Een betere start is ondenkbaar dan met het iconische shirt gesponsord door Schoenenreus, gedragen door Martin Laamers, de speler van het jaar 1992, tijdens de onvergetelijke thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op 12 mei 1989 in Nieuw Monnikenhuizen. Met doelpunten van Raymond de Vries, Anne Evers en Jurrie Koolhof eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning. Deze zege verzekerde Vitesse van promotie naar de Eredivisie, alhoewel het kampioenschap nog in het verschiet lag.

De beslissende wedstrijd voor het kampioenschap vond plaats op 28 mei 1989 tegen EVV Eindhoven, waar Vitesse dankzij twee treffers van Jurrie Koolhof het kampioenschap van de Eerste Divisie veiligstelde. Met deze prestatie werd Koolhof de topscorer van Vitesse, gevolgd door Martin Laamers op een eervolle tweede plaats.

De overwinning werd gevierd met een rondrit en een huldiging bij het Duivelshuis in Arnhem, waar een kleine 300 toeschouwers getuige waren van het moment dat de spelers het balkon betraden. Het feest verplaatste zich vervolgens naar de Korenmarkt en zorgde voor langdurige levendigheid in de stad. Dit elftal heeft een onuitwisbare bijdrage geleverd aan Vitesse en de fundering gelegd voor toekomstige successen.

Shirt Martin Laamers #6

Scroll Up