Seizoen 2017-2018

Seizoen 2017-2018

Door de bekerwinst begon de club aan het seizoen met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Landskampioen Feyenoord in de Kuip op 5 augustus 2017. Na 90 minuten, met een stand van 1–1, verloor Vitesse uiteindelijk de Johan Cruijff Schaal na een penaltyreeks (4–2). Daarin misten Tim Matavž en Milot Rashica de eerste twee strafschoppen namens Vitesse.

In de Eredivisie staat Vitesse na de laatste speelronde met 49 punten op de 6e plaats; Vitesse plaatste zich hierdoor voor de Play-offs om Europees voetbal. Vitesse wint deze Play-offs, door in de eerste ronde van de play-offs af te rekenen met ADO Den Haag en vervolgens met FC Utrecht in de finale. Vitesse eindigde hierdoor als vijfde in de officiële eindstand van de Eredivisie en plaatste zich voor de tweede kwalificatieronde van de UEFA Europa League 2018/19.

In de KNVB beker werd Vitesse in de eerste ronde na een penaltyreeks (5–3) uitgeschakeld door Hoofdklasser AVV Swift.

In de Europa League werd al snel duidelijk dat de kloof met de rest van Europa te groot was voor Vitesse. Na drie nederlagen en twee gelijke spelen, sloot Vitesse het Europees avontuur winnend af tegen OGC Nice.

Bij de competitiewedstrijden bezochten gemiddeld 16.112 toeschouwers Vitesse in GelreDome.

Op 20 mei 2018 werd Jong Vitesse kampioen van Derde divisie door de winst op Blauw Geel ’38 (4–1).

Elftalfoto

Seizoenskaart

Wedstrijdshirts

Vitesse Vandaag Competitie

Vitesse – Ajax 3-2 Eindstand (doelpuntenmakers Vitesse Navarone Foor em Bryan Linssen 2x)

Spelerskaarten

Scroll Up